Skip to content
Kristof van Boven

Kristof van Boven

Basispsycholoog

Vestiging: Amersfoort, Zielhorsterweg 75

Kristof van Boven is sinds april 2022 werkzaam als masterpsycholoog binnen PsyMens Volwassenen in Amersfoort. Na het afronden van zijn studie Cognitieve en Neurobiologische Psychologie aan de Universiteit Utrecht in maart 2022 is hij als eerste baan hier aan de slag gegaan. Naast de opgedane kennis heeft hij een speciale affiniteit voor taalstoornissen opgedaan en onderzoek gedaan naar mogelijke manieren om deze eerder en beter te kunnen opmerken. Eerdere ervaring heeft hij onder andere opgedaan is een revalidatiecentrum én een groot ziekenhuis in zowel Utrecht als Zeist. Hier heeft hij veel geleerd over diagnostiek en contact leggen en nemen met hersenpatiënten, van dementie tot hersenbloedingen.

Zijn affiniteit in het werken ligt erg breed: met name binnen de basis maar ook de specialistische GGZ is hij betrokken bij een legio aan verschillende beelden en behandelingen, deze variatie is ook wat hem aanspreekt in de psychologie en bij PsyMens. Hij gelooft in een persoonlijke aanpak voor iedere cliënt, waar de relatie met de behandelaar centraal staat. Door op ieders persoonlijke behoeftes en eigenschappen aan proberen te sluiten, gelooft Kristof dat de best mogelijke resultaten bereikt kunnen worden.

In zijn werk maakt hij gebruik van cognitieve gedragstherapie, waarvoor hij ook bezig is met verdere expertise opdoen aan de hand van een verdiepende cursus.