Skip to content
Kate Napier

Kate Napier

Psychiater

Vestiging: Utrecht, Maliebaan 87

Kate Napier (1979) is sinds september 2020 werkzaam als psychiater bij Psymens. Zij is afgestudeerd in Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden, na daarvoor afgestudeerd te zijn aan de Universiteit van Utrecht en enkele jaren als dierenarts bij het Ministerie van Landbouw werkzaam te zijn geweest.

Zij heeft als arts voorheen op de spoedeisende hulp en bij een algemeen ziekenhuis gewerkt. Zij besloot hierop zich te specialiseren als psychiater binnen GGZ centraal. Ze heeft tijdens haar opleiding de breedte van de psychiatrie gezien, van acute opname klinieken, crisisdienst en f-act team (een outreachend team voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening) tot kinder- en jeugd-poliklinieken. Ze heeft zich aanvullend verdiept in persoonlijkheidsstoornissen, zowel in een klinische als ambulante behandelsetting. Hierbij heeft ze zich aanvullend geschoold in schematherapie en heeft ze groepen begeleid middels schematherapie.

In haar werk als psychiater komen haar brede ervaringen bij de verschillende stoornissen goed van pas.

Zij heeft zowel de Nederlandse als de Australische nationaliteit, en is in beide landen opgegroeid, waardoor zij ook eerste hands de nodige multiculturele ervaring heeft.