Skip to content
Simone Bourdrez

Simone Bourdrez

GZ-Psycholoog

Vestiging: Woerden - Korenmolenlaan 1D

Simone Bourdrez (1989) werkt sinds december 2021 als GZ-psycholoog in het kind- en jeugdteam van Psymens, locatie Woerden (S-GGZ). Simone studeerde de bachelor Pedagogische Wetenschappen en de master Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht, waar zij tevens een Honoursprogramma (Descartes College) volgde. Daarnaast studeerde Simone een semester Sociologie aan de Universiteit van Santa Barbara in Californië. In de afgelopen jaren volgde Simone verschillende postmasteropleidingen en rondde zij deze met succes af. Simone is geregistreerd Orthopedagoog-generalist, GZ-psycholoog, EMDR Europe Practitioner en cognitief gedragstherapeut VGCT.

Simone heeft sinds het afronden van haar master als behandelaar K&J gewerkt binnen de GGZ. Zij heeft zowel ervaring binnen de Specialistische GGZ (S-GGZ) als in de Generalistische basis GGZ (GB-GGZ). Simone werkte vóór haar start bij Psymens als psycholoog bij GGZ Delfland (afdeling Jeugd) en bij Impegno GGZ. Als GZ-psycholoog werkt Simone met kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers waarbij zij zich met intakes, psychodiagnostiek en behandeling bezighoudt. Simone heeft ervaring met het behandelen van een verscheidenheid aan psychische klachten en problematiek zoals onder andere angstklachten, stemmingsklachten, autismespectrumstoornisproblematiek en traumaklachten. In de afgelopen jaren heeft zij zich meer gespecialiseerd in psychodiagnostiek en in het behandelen van trauma, waarbij zij onder andere gebruik maakt van de behandelmethoden EMDR en Trauma-Focused Cognitive Behavioral Therapy (TF-CBT). Daarnaast geeft zij werkbegeleiding binnen Psymens.

Simone is, naast haar werkzaamheden bij Psymens, mei 2022 gestart met een kleine ggz-praktijk in de gemeente Zuidplas, waar zij psychologische behandelingen biedt aan kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met lichte tot matig ernstige trauma- en/of angstklachten.