Skip to content
Marleen Dings

Marleen Dings

GGZ-Verpleegkundige

Vestiging: Nieuwegein - Zoomstede 12, Amersfoort - Zielhorsterweg 75

Ik ben Marleen Dings (1966) en werk per september (2023) bij PsyMens als GGZ verpleegkundige. Ik zit al sinds 1998 in het vak en doe dit met veel plezier. Ik heb met veel verschillende doelgroepen gewerkt, waaronder mensen met een verslaving, angstklachten, depressie, psychose, persoonlijkheidsproblematiek, autisme, trauma. Ook heb ik zowel klinisch (opnameafdeling) als ambulant (dagbehandeling) gewerkt.

Naast de mens staan en kijken wat diegene kan doen en leren om zichzelf weer te helpen, de eigen regie terug te vinden, zijn voor mij belangrijke uitgangspunten.

Ik heb 24 jaar bij Lievegoed, antroposofische psychiatrie, gewerkt en daar was een slogan: je bent meer dan je denkt. Ook een mooi uitgangspunt vind ik. Ik heb me verdiept in het holistisch antroposofisch mensbeeld waar duidelijk de nadruk ligt op het zich kunnen ontwikkelen van de mens. Ik heb veel steunende, structurerende gesprekken gedaan, samen met de cliënt crisissignaleringsplannen gemaakt en ik heb verschillende soorten groepen begeleid. Daaronder bijvoorbeeld een groep gericht op leefstijl waarin thema’s als slaap, ritme, spanning en ontspanning centraal stonden. Daarnaast heb ik, samen met een psycholoog, een ACT groep begeleid (Acceptance, Committment Therapie) waarin er onder meer op zoek gegaan wordt naar belangrijke waarden in het leven, mindfullnessoefeningen worden gedaan, gekeken wordt naar beperkende overtuigingen die in de weg zitten en geoefend wordt met hoe beter te leren voelen.

Naast de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige heb ik Algemene Sociale Wetenschappen gestudeerd richting gezondheidszorg. Ook ben ik antroposofisch verpleegkundige.

Ik hou van helderheid, duidelijkheid en vind het belangrijk goed te kunnen luisteren; wat is de vraag waar de cliënt mee komt? Een omgeving creëren waarin de cliënt zich veilig kan voelen is de basis voor mij. Hierbij probeer ik authentiek en oprecht te zijn in de begeleiding. Ik werk 2 dagen in Nieuwegein en 1 dag in Amersfoort, bij de afdeling volwassenen. Ik ben getrouwd en heb 2 dochters.