Skip to content
Margot Dufour

Margot Dufour

Psychotherapeut

Vestiging: Amersfoort, Zielhorsterweg 61

Margot Dufour (1973) is sinds 2019 bij PsyMens werkzaam als GZ-psycholoog en Psychotherapeut Kind en Jeugd.

Margot behaalde haar Master Orthopedagogiek cum laude en werkte na haar afstuderen enige tijd als psycholoog op de afdeling Medische Psychologie van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht). Vanwege haar interesse in de kinder- en jeugdpsychiatrie maakte ze in 2008 de overstap naar GGz Centraal Fornhese, een grote aanbieder van specialistische GGZ in de regio midden Nederland. In 2015 rondde zij haar postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog Kind en Jeugd af. Bij Fornhese heeft Margot gedurende 11 jaar gewerkt als (regie)behandelaar op verschillende poliklinieken en een deeltijdbehandeling.
Van 2020 tot 2022 combineerde zij haar werk bij PsyMens met de postmaster opleiding tot Psychotherapeut bij de RINO in Utrecht.

Margot heeft ruime ervaring op het gebied van diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren van verschillende leeftijden (0-21 jaar) met uiteenlopende problematiek. Haar werkhouding kenmerkt zich door een oprechte interesse in de ander, een open en nieuwsgierige houding, professionaliteit en humor. In haar behandelingen maakt Margot gebruik van verschillende (psychotherapeutische)behandelvormen waaronder mediatietherapie, mentaliseren bevorderende therapie (MBT), cognitieve gedragstherapie en EMDR.