Skip to content
default-team

Angelique Brockhus

Psychotherapeut

Vestiging: Nieuwegein, Zoomstede

Angelique Brockhus (1981) werkt sinds juli 2016 als GZ psycholoog bij het team Kind en Jeugd van PsyMens. Januari 2023 rondde zei haar opleiding tot Psychotherapeut af. Na haar studie Psychologie (specialisatie kind en jeugd) aan de Universiteit Utrecht is zij enkele jaren werkzaam geweest als Gedragsdeskundige in de Ambulante Jeugdzorg. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan met kinderen en jongeren met psychiatrische en gezinsproblematiek. Vervolgens heeft zij als psycholoog enkele jaren gewerkt in de algemene specialistische Jeugd GGZ, waar ze zich met name bezig hield met diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met uiteenlopende problematiek.
In deze periode is zij gestart met de opleiding Cognitieve Gedragstherapie, welke zij heeft onderbroken voor de GZ-opleiding. Angelique heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek. Tevens heeft zij ervaring met het geven van groepstrainingen aan zowel kinderen als ouders.

In haar behandelingen maakt zij gebruik van verschillende behandelvormen waaronder oplossingsgerichte therapie, systeemtherapie, cognitieve gedragstherapie en inzicht gevende therapie.