Skip to content
Saskia van Manen

Saskia van Manen

GZ-Psycholoog i.o.t. Psychotherapeut

Vestiging: Utrecht, Maliebaan 87

Sinds april 2018 is Saskia van Manen (1985) werkzaam als GZ-psycholoog bij PsyMens. Sinds mei 2021 is zij in opleiding tot Psychotherapeut. Zij studeerde Klinische- en Gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en heeft in 2015 de postdoctorale opleiding tot GZ-Psycholoog afgerond bij de RINO groep in Utrecht.

Saskia is sinds 2010 werkzaam binnen de GGZ en heeft ruime ervaring opgedaan in het behandelen van psychische stoornissen, zoals angst- en stemmingsstoornissen, trauma gerelateerde klachten, autisme en persoonlijkheidsproblematiek. Zij werkte als basispsycholoog in de GGZ op een poliklinische afdeling, deeltijd voor volwassenen en ouderen en een klinische afdeling. In de afgelopen jaren was zij werkzaam als GZ-psycholoog bij een specialistisch centrum voor volwassenen met autismespectrumstoornissen en psychiatrische klachten.

In haar behandelingen maakt Saskia gebruik van cognitieve gedragstherapie, EMDR en technieken uit de schemagerichte therapie, ACT, oplossingsgerichte therapie en mindfulness. Haar affiniteit ligt zowel bij kortdurende klachtgerichte als ook langer durende persoonsgerichte behandelingen. Saskia werkt in de Generalistische Basis GGZ en de Specialistische GGZ.