Skip to content
Sam ten Doesschate

Sam ten Doesschate

Psychiater

Vestiging: Utrecht, Maliebaan 50B

Sam ten Doesschate (1984) is sinds juli 2023 werkzaam als psychiater en systeemtherapeut bij PsyMens. Hij is afgestudeerd in Geneeskunde aan de Radboud Universiteit van Nijmegen (RUN). Vervolgens heeft hij de specialisatie tot psychiater afgerond bij het Vincent van Gogh instituut te Venray en Venlo met als aandachtsgebied volwassenpsychiatrie. Daarbinnen heeft hij gewerkt bij de crisisdienst, verschillende poliklinieken/ klinieken en ook ervaring opgedaan binnen de ambulante zorg voor mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen.

Als psychiater heeft hij onder andere gewerkt met mensen met persoonlijkheidsstoornissen, trauma’s en psychiatrische aandoeningen als psychoses en bipolaire stoornissen. Bij het Lorentzhuis in Haarlem heeft hij de opleiding tot systeemtherapeut (relatie-en gezinstherapeut) afgerond om de zorgen en klachten van iemand nog beter te kunnen begrijpen in diens context en om ook naasten zo goed mogelijk te betrekken bij het ziekte-en herstelproces.

Psychotherapeutisch heeft hij ervaringen opgedaan en opleidingen gevolgd voor zowel EFT (Emotionally Focused Therapy) als MBT (Mentaliserend Based Treatment).