Skip to content
Rida van der Ziel

Rida van der Ziel

Psychotherapeut

Vestiging: Nieuwegein - Zoomstede 12

Rida van der Ziel werkt vanaf 1 februari 2018 als psychotherapeut in het kind- en jeugdteam van PsyMens. Ze studeerde Psychologie aan de Universiteit Utrecht, waarna ze de postdoctorale opleiding tot psychotherapeut Kind en Jeugd volgde. Sindsdien is ze al meer dan 20 jaar werkzaam in verschillende instellingen voor specialistische GGZ. Hier heeft ze een ruime ervaring opgedaan in het diagnosticeren en behandelen van kinderen en jongeren met uiteenlopende psychiatrische problemen en gezinsproblemen.
Als psychotherapeut is ze breed georiƫnteerd. Ze werkt met kinderen, jongeren en hun ouders met diverse problematiek. Ze betrekt hen actief bij de besluitvorming over de behandeling en kiest samen met hen de best passende behandeling. Ze werkt daarbij vanuit meerdere theoretische kaders en met verschillende behandelvormen, zoals inzicht gevende therapie, cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en ouderbegeleiding.
Daarnaast is ze gespecialiseerd en ervaren in het behandelen van kinderen en jongeren die traumatische ervaringen hebben meegemaakt. Ze heeft daarvoor de opleiding tot EMDR practitioner gevolgd.