Skip to content
Monique Sjerps

Monique Sjerps

Psychotherapeut

Vestiging: Amersfoort, Heideweg 246

Sinds januari 2021 werk ik bij PsyMens Kind & Jeugd als GZ-Psycholoog. Na het afronden van de PABO ben ik orthopedagogiek gaan studeren in Leiden en heb ik tijdens mijn studie in het speciaal onderwijs gewerkt.

Daarna ben ik gaan werken bij de Bascule, een grote instelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Amsterdam en heb daar ook mijn opleiding tot GZ-psycholoog gedaan.

Ik heb veel gewerkt met kinderen en jongeren van alle leeftijden, maar was vooral gespecialiseerd in autismespectrumstoornissen, verstandelijke beperkingen en het jonge kind. Ik heb op veel verschillende afdelingen gewerkt en ben ook veel buiten de instelling werkzaam geweest op scholen en instellingen in Amsterdam. Ook ben ik lange tijd regiebehandelaar geweest van het ambulant behandelteam, dat vooral zeer complexe gezinnen thuis ondersteunt en behandeling geeft.

Omdat ik het zo interessant vond om met de hele jonge kinderen en hun ouders te werken, ben ik in 2017 gestart met de opleiding tot Infant Mental Health Specialist en heb deze in 2019 afgerond. In 2024 ben ik opgeleid tot Psychotherapeut.

Vooral het werken met kinderen, jongeren en ouders aan veranderingsprocessen geeft mij veel energie en plezier en ik ben blij dat ik ze kan helpen om weer goed verder te gaan.