Skip to content
Marianne Hagenaars

Marianne Hagenaars

Psychotherapeut/GZ-Psycholoog

Vestiging: Utrecht - Maliebaan 87

Marianne Hagenaars is sinds 2011 werkzaam bij PsyMens als hoofd behandeling-psychotherapeut in Nieuwegein en vanaf begin 2015 tot einde 2017 als hoofd behandeling-psychotherapeut in Utrecht. Sinds einde 2017 wilde zij werkzaam zijn als psychotherapeut en opleider in Utrecht.

Marianne studeerde orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, hoofdrichting klinische psychologie en criminologie. Aansluitend volgde zij de opleiding tot Psychotherapeut in diverse referentiekaders en tot specialistisch groepspsychotherapeut NVGP. Ook is zij GZ-Psycholoog en supervisor van de NVGP en van de NVP. Zij heeft veel ervaring en affiniteit met psychodynamische psychotherapie met (jong) volwassenen met (complexe) persoonlijkheidsproblematiek en hechtingsproblemen, zowel in de ambulante als (dag)klinische psychotherapeutische setting (individueel en in groepsverband). Zij is opleider (supervisor/docent) in de opleiding tot GZ-psycholoog en psychotherapeut binnen en buiten PsyMens en in de diverse instellingen waar zij heeft gewerkt.

Sinds 1998 is zij lid psychotherapeut van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg en sinds 2016 ook lid GZ-Psycholoog van het Centraal Tuchtcollege.