Skip to content
Juliette-Liber

Juliette Liber

Orthopedagoog-Generalist

Vestiging: Woerden, Korenmolenlaan

Juliette Liber werkt vanaf mei 2021 bij PsyMens (1976). In april 2022 heeft zij haar opleiding tot Orthopedagoog-Generalist afgerond. Zij is sinds 14 jaar werkzaam als orthopedagoog, ze heeft in 2014 de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut VGCT afgerond en verwacht begin 2022 de opleiding tot Orthopedagoog Generalist af te ronden. Zij heeft ervaring met een brede doelgroep, zoals kinderen en jongeren met angsten en/of stemmingsklachten, gedragsproblemen en AD(H)D.
In de gesprekken maakt zij gebruik van cognitieve gedragstherapie, ze vindt het belangrijk om ouders daarbij te betrekken. Zij heeft aandacht voor de klachten, en kijkt ook naar de onderliggende patronen of negatieve ervaringen uit het verleden. Dat behandeling verloopt in goed overleg en dat er een goede samenwerkingsrelatie wordt opgebouwd met de jeugdige en zijn of haar ouders is voor haar een belangrijk onderdeel van het therapeutisch proces. Binnen dat therapeutisch proces vindt ze het belangrijk om te ‘doen wat werkt’.

Juliette is naast haar werkzaamheden bij PsyMens Kind en Jeugd verbonden aan de Universiteit Utrecht waar ze lesgeeft en wetenschappelijk onderzoek verricht. Ze is in 2008 gepromoveerd op onderzoek naar de behandeling van kinderen met angststoornissen.