Skip to content
Anneke van Dijk - Hilversum

Anneke van Dijk

GZ-Psycholoog

Vestiging: Hilversum, Emmastraat 54

Anneke van Dijk (1982) is sinds maart 2024 werkzaam bij PsyMens als gezondheidszorgpsycholoog Kind en Jeugd. Aan de Universiteit van Utrecht behaalt ze haar doctoraaldiploma pedagogische wetenschappen (2005) en master ontwikkelingspsychologie (2008) waarna ze in het UMC Utrecht enkele jaren als psycholoog werkt op de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hier rondt ze in 2011 de postdoctorale opleiding af tot GZ-psycholoog Kind en Jeugd.

Anneke heeft in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan in de basis- en specialistische GGZ bij kinderen en jongeren met diverse problematiek. In haar behandelingen maakt ze gebruik van o.a. cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR waarbij ze zich richt op het individu maar daarbij aandacht en zorg heeft voor het gezinssysteem en andere belangrijke betrokkenen in het netwerk.

In de therapeutische relatie streeft zij naar transparantie en gelijkwaardigheid waar zonder oordeel kan worden samengewerkt aan het begrijpen en doorbreken van de onderliggende patronen die een rol spelen in de klachten/problematiek. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het aanleren en oefenen van gezonder gedrag waardoor de cliënt uiteindelijk weer met vertrouwen op eigen kracht verder kan.