Home Werkwijze Volwassenen Kind en Jeugd PsyMens Team Verwijzers Wachttijd Verwijzing/Vergoedingen Samenwerking
Problemen en klachten Samenwerking met andere zorgorganisaties Samenwerking met school Diagnostiek Verschillende soorten behandeling Contracten met gemeenten
Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3

Diagnostiek

De ontwikkeling van kinderen en jongeren is complex en roept regelmatig vragen op bij ouders en onderwijzers. Dat kunnen vragen zijn over het intelligentieniveau, over de sociaal-emotionele of persoonlijkheidsontwikkeling of over het gedrag. Bij de aanmelding bepalen we samen met u en uw kind/jongere en de psycholoog/orthopedagoog de vraagstelling voor het onderzoek. Ook kunnen er tijdens een behandeling vragen ontstaan die aanleiding geven tot een psychodiagnostisch onderzoek. Op basis daarvan geven we adviezen voor begeleiding van uw kind thuis en op school en stellen we zo nodig een behandelplan op.

Elk psychodiagnostisch onderzoek bestaat uit een aantal deelonderzoeken afgestemd op de specifieke problematiek van het kind of jongere en/of ouders. Voor elke stoornis zijn onderzoekshandleidingen ontwikkeld die bestaan uit verschillende deelonderzoeken, die we hieronder voor u op een rijtje hebben gezet.

Voor een psychisch gezond leven
Over PsyMens Aanmelden Contact Vraag & Antwoord
Disclaimer Privacy Statement